Snowflakes flutter down from the sky and the darkness is drawing in. That really puts me in my “I’m going to cuddle up on the sofa and not move a muscle” – mode. But somehow something sweet would be good! Damn, I haven’t got anything in. My eyes wander through the lounge, past the fireplace to the cupboard, maybe there’s something sweet hiding somewhere. Hey, what’s that behind the fireplace? My baked apple baker. A baked apple, yes of course! Just the thing. I have a quick look in my cupboards – apples, walnuts, cranberry jelly…
Just at that moment, the doorbell rings and my mum’s standing on the doorstep with a bag of chocolate-covered marzipan. Perfect, just what I need for my baked apples. And as she doesn’t have any other plans, so I invite her in for a baked apple and a cup of tea.
Prep Time | 10 Minuten |
Passive Time | 1 Stunde |
Servings |
Personen
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- 2 apples
- 4 walnuts
- 2 Chocolate-covered marzipan alternativ nur Schokolade
- 2 TL walnut oil alternative Butter, Kokosöl, etc.
- 2 TL cranberry jelly
Ingredients
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- Äpfel waschen und das Kerngehäuse der Äpfel mit einem Apfelkernausstecher oder einem Messer entfernen.
- 2 Walnusshälften in den Apfel legen (sodass das Loch am Boden gestopft wird)
- Danach das mit schokoüberzogene Marzipan in den Apfel geben.
- Jetzt das Loch mit Preiselbeermarmelade ausfüllen und mit Walnussöl beträufeln.
- Nun kommt der Apfel in den Ofen oder wie in unserem Fall in den Bratapfel-Bräter.
- Je nach Größe des Apfels benötigt er nun bei 180 Grad ca. eine Stunde im Ofen.
- Zum Schluss eventuell nochmals mit dem Walnussöl beträufeln und den Apfel noch warm genießen – einfach herrlich!
Photo credits: Katja Eggenhofer, Andrea Zuljan
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